۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۴۵
يکشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۱
کد خبر: ۱۱۰۹۹۰
معاون فرهنگی وزارت بهداشت اعلام کرد

نزدیک به ۱۰۰ دانشجو جان باختند | آخرین وضعیت بازداشت دانشجویان علوم پزشکی

نزدیک به ۱۰۰ دانشجو جان باختند | آخرین وضعیت بازداشت دانشجویان علوم پزشکی
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به آمار جان‌باختگان دانشجو در حوادث اخیر اعلام کرد نزدیک به ۱۰۰ دانشجو در این اتفاقات جان خود را از دست داده‌اند. به گفته او، با نظر رهبر انقلاب، شماری از جان‌باختگان به دلیل نقش‌آفرینی عناصر خارجی و تروریستی در این حوادث، در زمره «شهدا» قرار گرفته‌اند.

معاون فرهنگی وزارت بهداشت اعلام کرد:

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در گفت‌و‌گو با ایسنا با اشاره به تحولات اخیر کشور گفت اتفاقاتی که طی ماه‌های گذشته رخ داده، ضرورت بازگشت به آرمان‌های امام خمینی (ره) و توجه جدی‌تر به مطالبات مردم را یادآوری می‌کند.

او تأکید کرد که آرمان‌های امام راحل بر سه محور «عدالت»، «آزادی» و «توجه به مردم» استوار بوده و هرگونه فاصله گرفتن از این اصول می‌تواند جامعه را در مسیر بحران‌های جدید قرار دهد.

حبیبی با اشاره به نتایج برخی پیمایش‌های اجتماعی اظهار کرد: در شرایط فعلی، عنصر عدالت در جامعه تا حدی مورد کم‌توجهی قرار گرفته و بخشی از اعتراضاتی که شکل گرفته، ریشه در مشکلات اقتصادی دارد. به گفته او، این مسائل باید با رویکرد جدی‌تر و عملی‌تر مورد توجه قرار گیرد تا زمینه‌های نارضایتی کاهش پیدا کند.

عدالت و اقتصاد؛ محور اصلی بخشی از اعتراضات

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه سخنان خود تصریح کرد که جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تقویت احساس عدالت اجتماعی است. او افزود که مشکلات اقتصادی و فشار‌های معیشتی یکی از عوامل مؤثر در شکل‌گیری بخشی از اعتراضات بوده و مسئولان باید با نگاه دقیق‌تری این زمینه‌ها را مدیریت کنند.

او همچنین با اشاره به اهمیت نقش مردم در اندیشه امام خمینی (ره) گفت: امام همواره بر رجوع به مردم تأکید داشتند و مردم را اصل و اساس نظام می‌دانستند؛ موضوعی که رهبر انقلاب نیز در سال‌های اخیر بار‌ها بر آن تأکید کرده‌اند.

آمار تلخ؛ نزدیک به ۱۰۰ دانشجو جان باختند

حبیبی در بخش مهمی از گفت‌وگوی خود به آمار جان‌باختگان دانشجو در حوادث اخیر اشاره کرد و گفت: متأسفانه نزدیک به ۱۰۰ نفر از دانشجویان کشور در این حوادث جان خود را از دست دادند.

او اضافه کرد که با نظر رهبر انقلاب، بسیاری از جان‌باختگان این حوادث به دلیل دخالت عناصر خارجی و تروریستی، به عنوان «شهید» شناخته شده‌اند و این تصمیم را نشانه‌ای از توجه نظام به مردم دانست.

بازداشت دانشجویان علوم پزشکی؛ ۸ تا ۹ نفر همچنان در بازداشت

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت همچنین درباره وضعیت بازداشت‌شدگان دانشگاه‌های علوم پزشکی توضیح داد: بخش قابل توجهی از بازداشت‌شدگان آزاد شده‌اند، اما در حال حاضر حدود ۸ تا ۹ نفر از دانشجویان همچنان در بازداشت هستند.

وی تأکید کرد که پیگیری‌ها برای آزادی این افراد ادامه دارد و وزارت بهداشت تلاش می‌کند شرایط بازگشت آنها به فضای آموزشی فراهم شود.

۲ دانشجوی علوم پزشکی نیز شهید اعلام شدند

حبیبی در ادامه گفت که در جریان این حوادث، دو دانشجو از دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته او، یکی از این افراد دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دیگری دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران بوده و هر دو نفر به عنوان «شهید» معرفی شده‌اند.

جنگ ۱۲ روزه؛ ۲ دانشجوی دیگر به شهادت رسیدند

این مقام مسئول همچنین با اشاره به جنگ ۱۲ روزه اعلام کرد که در جریان این درگیری‌ها نیز دو نفر از دانشجویان علوم پزشکی کشور به شهادت رسیده‌اند.

وی این مسئله را نشان‌دهنده نقش پررنگ جامعه دانشجویی در تحولات کشور دانست و تأکید کرد که دانشگاه‌ها همچنان یکی از مهم‌ترین بستر‌های اجتماعی و فرهنگی ایران محسوب می‌شوند.

آن‌ سوی تیترها

انتشار آمار «نزدیک به ۱۰۰ جان‌باخته دانشجو» در حوادث اخیر، ابعاد جدیدی از هزینه‌های اجتماعی و انسانی این تحولات را برجسته می‌کند. همزمان، اعلام ادامه بازداشت ۸ تا ۹ دانشجوی علوم پزشکی نشان می‌دهد که پرونده پیامد‌های این حوادث همچنان باز است و فضای دانشگاهی کشور درگیر آثار پس‌لرزه‌های سیاسی و امنیتی آن باقی مانده است.

سخنان حبیبی درباره عدالت اجتماعی و ریشه‌های اقتصادی اعتراضات نیز می‌تواند نشان‌دهنده تلاش دولت برای ارائه تصویری متفاوت از نگاه صرفاً امنیتی به بحران‌های اجتماعی باشد؛ مسیری که در صورت تداوم، می‌تواند زمینه گفت‌و‌گو و کاهش تنش را فراهم کند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی